Hyra i Skattungbyn

Mysig bagarstuga uthyres för minst två nätter

Det går utmärkt att baka i den vedeldade bakugnen, så varför inte göra pizza till kvällen efter en dag med bad, fiske i Ore älv eller sjön Skattungen eller besök vid t.ex. Storstupet, Orsa Grönklitts rovdjurspark eller någon annan av de många sevärdheterna i trakten. En bär- eller svampplockarvandring är också möjlig. På vintern finns oftast ett spårat milspår och även ett kortare på drygt två km i byn. I Grönklitt finns minst åtta mil spårat och flera backar för alpin åkning.Läge: Nära busshållplats ”Skattunge handel” och alltså även nära till affären, men ändå i utkanten av byn med ett par hundra meter till skogspromenad.

Eldning: Öppen spis, bakugn och vedeldad köksspis – men även vanlig elspis/ugn. Grill finns att låna.

Sovplatser: En 120 bred säng samt en bäddsoffa med två enkelsängar. Det finns även möjlighet att sätta upp en fällsäng i rummet eller i köket om ni kan tänka er att bo trångt. Dusch och handfat men utedass (dock med frigolitring).

Stugan finns att boka via Airbnb under rubriken ”Cozy cottage in unigue village” där Mattias Göthberg är värd.

Boende med 3 + 1 bäddar uthyres

Bo i vår stuga på landet med mysig storstuga med kamin, kök och hall nere. Sovloft och toalett med dusch en trappa upp. Som en Airbnb stuga. Den ligger i fin natur med goda möjligheter för sol, bad, cykling, vandring, fiske eller under hösten fylla vinterförrådet med bär du plockar själv i närheten. På våren är Koppången som finast för skaråkning, sola mot stugväggen och grilla korv…vintern bjuder normalt på fint skidföre!

Är ni intresserade av konst och trädgård så finns det mycket att
se hos oss, i galleriet visar P-O sin konst och i trädgården hittar du många av våra alster.
Vi är med i Konst runt Siljan som har konstrunda i Kristi Himmelsfärdshelgen varje år.

Vi har ett vackert växthus som förgyller trädgården, där du kan
njuta av en kopp kaffe efter en långpromenad genom byns vindlande vägar eller, under vintertid, vila ut efter tur i skidspåret, genom skog och över snötäckt myr. Bybor brukar hålla fina spår igång som du når direkt från vår gård utan att ta bilen.
En slogbod finns nära stugan för en njutbar grillfest…Ja… helt enkelt kan du klara dej utmärkt bra i byn under din vistelse här, utan att åka någon annanstans.

Lakan/handduk 50kr/pers.
Ni städar och återställer stugan, såsom det var då ni kom, innan avresa men vill du slippa städningen kan det ordnas till extra kostnad, i dagsläget 500kr. vid normal städning.
Stugbyte sker normalt vis kring lunchtid.

Välkommen till vår stuga och härliga Skattungbyn!

Mer information, priser och omdömen finns på https://www.stugknuten.com/stuga.asp?stugid=10288

Boende med 4 + 1 bäddar uthyres

Hemtrevlig stuga uthyres. Närhet till skogen och tystnaden, Vid tillgång på snö finns ett skidspår utanför knuten som tar dig till magiska myren i Skattungeskogen. Vackert belägen vid Siljansringen i Dalarna med milsvidd utsikt över det vackra landskapet med Oreälvens dalgång, bergen och de vida skogarna. Närhet till vildmark och djur på gården.

Genuin gammal bondgård högst upp i Skattungbyn, varsamt renoverad med högsta standard. Stugan har 2 rum och ett kök med alla bekvämligheter så som diskmaskin, kyl och frys och spis. Kaminer el vedspis i alla rum. 4 sängplatser, 1 extra sängplats kan vid behov ordnas. Nära till bad, fiske, affär, bär, svamp och mäktig natur.

Att tillbringa sommaren i en stuga i Dalarana, Skattungbyn är en oförglömlig upplevelse, den vackra naturen vid Siljanringens sluttning, den genuina landsortsmiljön men ändå nära till allt. Det finns aktiviteter för alla att välja, en högst levande by med lanthandel, bensinmack, café, hantverksbutiker, gårdsförsäljning mm. Nära till Orsa, Grönklint, Mora mm. Unna dig en underbar semester i en by som var en av Zorns favoritplatser och där Ingemar Bergman spelade in flera filmer för den vackra naturens skull. Är ni intresserade av djur finns möjlighet att hjälpa till på gården. Klappa lammen eller mata laman Kent.

Mer information, priser och omdömen: https://www.stugknuten.com/stuga.asp?stugid=18495

Boende med 4 + 1 bäddar uthyres

Välkommen att bo i pittoresk 1800-tals dalastuga med enklare standard. Stugan ligger belägen högt uppe på Skattungbyns branta sluttningar och har vidunderlig utsikt över de blånande bergen och vildmarken som omger byn. I vår levande by finns fina möjligheter till bad, vandring, skidåkning, kultur mm, vi har även en egenägd butik där allt ni behöver i matväg finns.I dalastugans huvudrum finns 4 sovplatser, matbord, stolar och öppen spis. Köket är utrustad med kyl, spis, kallvatten,porslin och redskap. Utedass finns på gården. Tillgång till frys och dusch har ni i vårt egna hus på gården.

Välkommen till Skattungbyn!

Mer information och priser: https://www.stugknuten.com/stuga.asp?stugid=26168