Skattunge Handel

Den lilla butiken med det stora utbudet.

Fullsorterad livsmedelsbutik som är ansluten till Tempo            

Skattunge Handel är en ekonomisk förening med ca 330 medlemmar och butikspersonalen är anställda av föreningen. Föreningen har inget vinstkrav och ev. överskott återinvesteras i butiken.

Det är en stor utmaning att bedriva lanthandel i glesbygd och en stor del i att vi lyckats behålla butiken är att många medlemmar stöttar personalen med omfattande ideella insatser.

Föreningens syfte är att långsiktigt bedriva dagligvaruhandel i Skattungbyn och butiken har funnits sedan 1995. Målsättningen med butiken är att erbjuda ett brett varusortiment med god service och därigenom bidra till att vi har en levande och attraktiv by.

Butiken har Tempo som huvudleverantör och är även ombud för tjänster som Apotek, Frimärken, Systembolag, Svenska Spel samt DHL. Dessutom hanterar vi hemsändning inom Orsa kommun till pensionärer, är livsmedelsleverantör till Skattunge Friskola och Infopoint för Visit Dalarna.

Många fritidsboende och turister överraskas av att vi kan erbjuda en så välsorterad och modern butik i glesbygd och även av vårt breda ekologiska sortiment som under alla år varit en strävan att kunna erbjuda kunderna.

I gemenskapslokalen i anslutning till butiken erbjuds fika, gratis wifi och turistinformation. Utanför butiken finns en drivmedelsanläggning. Under året arrangeras Vår- och Höstmarknad samt Julmarknad i anslutning till butiken.

Skattunge Handels öppettider

  • Vardagar 10 – 18
  • Lördagar 10 – 13
  • På sommaren även söndagsöppet 10 – 13

Telefon: 0250-55 11 77

Epost:     skattungehandel@telia.com

Facebook: https://www.facebook.com/skattungehandel